dissabte, 16 de juny del 2012

LA PART POSITIVA DE LA CRISI

En aquests últims dies , només sentim les mateixes converses, anem on anem. Tot és pessimisme, molta por a la inquietud del moment actual, i la cosa pitjor de tot és que molta gent ha perdut l’esperança en que la situació es pugui arreglar en poc temps.
            Però com en totes les situacions per dolentes que siguin, sempre hem de saber veure-li una part positiva i a ella ens hem d’aferrar per veure-ho tot de un altre manera.
            ¡Quantes vegades, temps enrere, quan tot eren vaques grasses, tots érem molt individualistes, anant a la nostre i prescindint la majoria de vegades de totes les persones que teníem al voltant!- Ara la situació ha canviat i és com una necessitat el fer una pinya, anar a una per poder resistir i també exigir algun que altre dret que ens volen treure; en una paraula, tornem a ser més germans, tenim altre vegada companyonia i potser també més sensibilitat a les necessitats de les altres persones.
            Jo penso que això és un dels valors que havíem perdut deixant-nos arrossegar per aquell bum tant espatarrant  a on tot eren flors i violes, fins que ha arribat la tempesta i ens ha fet tornar tots a la realitat.
            L’altre dia una persona m’explicava l’ajuda que donava a un dels seus fills doncs estava passant per un moment molt crític, quan m’estava parlant se’ns va ajuntar un altre persona que ens va dir exactament el mateix, també els seus fills passaven per una situació greu i també els tenia que ajudar; quan vam acabar la conversa ens vàrem adonar que tots estàvem fen el mateix, i que aquesta roda d’ajudar als fills o a altres persones que ho necessiten és la que dóna aquest caliu d’amor i d’amistat que es va estenent i va envoltant tot el que ens rodeja.
            Llavors te n’adones que l’important de la nostra vida es saber ser feliç amb el que tenim i procurar fer feliços els que tenim al costat, sobre tot infonent esperança en un futur millor, a on no estirem més el braç que la màniga, i a on sapiguem repartir el treball perquè tothom treballi amb dignitat.
            Jo crec que si entre tots aconseguim fer-ho, deixarem per els nostres fills i nets un món més humà, en el que ens pugui albirar el Regne de Déu, tal com Jesús ens va ensenyar fa més de dos mil anys, fins al extrem de donar la vida per tots nosaltres.
            Fins aviat.
                                                                                             Mª. Carme Giménez